Menstruatiecup

Menstruatiecup ervaringen – Review van de bestverkochte menstruatiecup

Wil jij een menstruatiecup kopen? Een zeer goed idee! Ze zijn goedkoper dan tampons, ze drogen je vagina niet uit, bieden je tot wel 12 uur bescherming, gaan tot wel 10 jaar mee en zijn zodoende veel beter voor het milieu. Maar, welke menstruatiecup is de beste? Op bol.com wordt de menstruatiecup van Practicups het beste verkocht. Dit is niet zonder reden, de cups krijgen zeer lovende reviews van gebruikers. Met name het draagcomfort wordt aangeduid als belangrijkste pluspunt. Daarnaast vinden veel vrouwen het fijn dat je direct 2 cups krijgt zodat je altijd een schone menstruatiecup bij je hebt. Nieuwsgierig geworden naar de ervaringen met de menstruatiecup van Practicups? Lees dan hieronder alle reviews die wij op bol.com konden vinden.

Menstruatiecup verpakking

Ervaringen met de menstruatiecup

Lees hieronder alle ervaringen met de menstruatiecup van Practicups. Ben je overtuigd? Klik dan hier om te bestellen.

Hiervoor gebruikte ik een andere menstruatiecup, welke wat harder was en waar ik zelf soms moeite had om het vacuüm gemakkelijk te verbreken. Een vriendin van mij raadde mij aan om deze cups te gebruiken en ik vind ze fantastisch. Binnen enkele seconden is de cup verwijderd! Ik heb ook een spiraal, maar heb hier tot nu toe nog geen complicaties mee gehad (altijd eerst overleggen met uw huisarts of deze combinatie mogelijk is)

Pluspunten:

 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gebruiksvriendelijk
 • Scheelt veel geld

Eerste keer inbrengen was pijnlijk ivm het vacuüm zuigen wat ik niet gewend ben. Inbrengen zelf was niet pijnlijk, had de cup vochtig gemaakt onder de kraan van te voren. Nu al 3 dagen in gebruik en dus al 3x verschoond en het opnieuw inbrengen betreft vacuüm zuigen, is niet voelbaar meer. Kwa menstruatiepijn heb ik veeeeeel minder pijn als dat ik normaal heb met tampons (heel bizar maar waar). Normaal slik ik de hele dag door diclofenac en paracetamol ivm de pijn, maar dat heb ik nu in 3 dagen tijd maar 2x geslikt. Ook tampons waar je niet aan hoeft te denken om mee te nemen, scheelt een hoop gestress. Bij klanten niet ongemakkelijk om steeds te vragen overal naar de wc te mogen. ‘S avonds leeg ik hem 1x en dat kan gewoon lekker thuis. En minder pijn waardoor ik goed door kan werken de hele dag. Een hele uitkomst en verademing.

De eerste keer verschonen, ging ik over m’n nek van walging van het aangezicht denk ik… De 2e en 3e keer stond ik versteld van de hoeveelheid bloed maar was ik niet meer “in shock” ofzo. Het went… Het is gewoon hygiënisch en een echte uitkomst. De voordelen wegen er echt wel tegenop.

Vrouwen die in de recensies hebben geschreven dat de onderkant van het tuutje te kort is om aan te trekken: Lieve vrouwen, Het is GEEN tampon. Lees aub de gebruiksaanwijzing van te voren: Je moet de cup BOVEN het tuutje indrukken om de vacuüm te doorbreken en dan kun je hem verwijderen. Net zoals een tampon verwijderen, dat gaat inderdaad niet want het is GEEN tampon. Maar verwijderen is zooo simpel…

Pluspunten:

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Kleur komt overeen met afbeelding

De cup ziets er goed uit en je krijgt hem makkelijk in. Als die in zit gaat hij niet open ik denk dat dat komt doordat hij erg zacht is. Met het eruit halen kom ik net aant bij het tuitje en hij heeft niet zo veel grip. Deze punten zijn allemaal over mijn lichaam dus het ligt aan de persoon.
Ik raad dit product wel aan maar voor mij werkt een ander merk beter

Pluspunten:

 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 2 stuks

Nadelen:

 • te kort tuitje
 • weinig grip
 • te zacht

Dit is mijn eerst cup maar, Ik ben nu al helemaal tevreden van dit product. Het is even wennen maar ik ben toch al helemaal overtuigd van zijn werking en het gemak van de cup. Ik raad dit product echt aan. Comfortabel en minder kans op lekken. Ik voel me ook minder vies doorheen de dag. Het pakketje bevat 2 verschillende cups, een zakje om ze in op te bergen en een blaadje met wat uitleg voor gebruik.

Pluspunten:

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gebruiksvriendelijk
 • milieuvriendelijk
 • comfortabel
 • 2 formaten
 • stress vrij

Na een paar dagen wennen wat ben ik hier blij mee! Geen vieze maandverbandjes meer. Tuitje is niet te kort, ook al is het uithalen een beetje lastig vanwege het vacuum, net als iemand al zei. Echt een aanrader. Fijn dat je er meteen 2 krijgt. Ik zou nooit meer zonder willen.

Pluspunten:

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • goede prijs/kwaliteit verhouding
 • milieuvriendelijk
 • makkelijk te gebruiken

Dit is mijn eerste menstruatiecup ooit en ik was in het begin wel skeptisch. ”Is het niet vies? Zit er straks geen bloed op de muren? Kan ik dat ding wel inbrengen? Zomenteen verdwijnt ‘ie!?” Vrouwen in mijn omgeving zijn zo lovend dat ik het een kans wilde geven. Daarbij is het ook goed voor het milieu :). Deze sprak mij aan omdat het twee maten zijn en goedkoop. Ik wilde niet 30 euro neerleggen voor een cup die misschien te groot/klein etc voor me zou zijn. De kleinste is perfect (ik ben 22 en heb geen kids). Ja, in het begin loop je te klooien, maar wat een verademing is het uiteindelijk. Je hoeft er niet meer naar om te kijken en ik leeg hem ’s avonds onder de douche. (En het is veel minder vies dan je denkt, trust me.) Of de kwaliteit goed is durf ik niet te zeggen, aangezien dit mijn eerste cup is en ik hem voor de tweede keer nu gebruik. Maar ik gooi alle tampons de deur uit, want ik ben ECHT fan! 🙂

Ideaal een menstruatie cup. Deze besteld, maar na veel geworsteld en geoefend te hebben is deze voor mij niet de juiste. Te zacht en sluit eigenlijk nooit goed aan. Altijd lekt het dus niet betrouwbaar voor mij. Nu een ander cup besteld, andere vorm en iets steviger materiaal. Niets ten nadele van deze, want iedereen is anders. Wel een super product om mee te beginnen, 2 maten en zacht en van daaruit kun je kijken of deze bij je past.

Pluspunten:

 • Goede kwaliteit
 • goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • voldoet niet aan verwachting

Ik ben zeer tevreden. Je voelt hem niet zitten. En het zit comfortabel.
Alleen hij zuigt vacuüm bij het er uit halen, dat was wel even een paniek momentje ze hadden dat tutje wat langer moeten doen, zodat je grip krijgt.

Maar op zich is het het geld waard!

Pluspunten:

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Kleur komt overeen met afbeelding

Nadelen:

 • tutje is te kort
 • geen grip

Prima cups. Even oefenen. Maar dat is met alle cups. Soepel silicone. En het uiteinde is niet te kort.

Pluspunten:

 • voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gebruiksvriendelijk

De practicups aanschaffen was de beste beslissing die ik had kunnen maken. Je krijgt 2 maten, wat fijn is zodat je kan uitproberen wat voor jou werkt. Je voelt de cup niet zitten, in tegenstelling tot (in mijn geval) tampons. Je vies voelen tijdens je menstruatie is verleden tijd met de cup. Je hoeft er de hele dag niet naar om te kijken en alleen ’s ochtends en ’s avonds voor het slapen te verschonen. Je merkt bijna niet eens meer dat je ongesteld bent. Het is echt het fijnste product wat ik ooit heb gebruikt. Was ik hier 7 jaar geleden maar achter gekomen. Ik wil nooit meer anders en ik zou dit product zeker weten aan iedereen aanraden!

Pluspunten:

 • je voelt de cup niet zitten
 • goede prijs/kwaliteitverhouding
 • duurzaam

Wat een fijn alternatief voor tampons! Het was even wennen, maar daarna wilde ik niet anders meer. Je hoeft nooit meer tussendoor tampons te vervangen en het is ook hygiënischer. Daarbij beter voor het milieu. Een eenmalige investering waarmee je heel lang kunt doen!

Pluspunten:

 • comfortabel
 • milieuvriendelijk
 • hygiënisch

Van te voren goed ingelezen, de verschillende vouwtechnieken bestudeerd; hoefde niet lang te wennen, de eerste dag had ik het gelijk door. Comfortabel en frisser dan tampons/maandverband vind ik het om te dragen. En verschonen onder de douche is zo gepiept. Zou het een ander zeker aan raden het in ieder geval een kans te geven!

Pluspunten:

 • comfortabel
 • fris

Hij zit goed, maar zodra hij eruit moet is het bij mij iedere keer paniek/stress! Het tuitje aan de onderkant is namelijk erg kort en heeft nauwelijks grip! Niet relaxed. Heb hem nu al een aantal keer gebruikt, maar het is elke keer hetzelfde verhaal. Ik kan deze cups dus echt niet aanraden!

Pluspunten:

zit goed

Nadelen:

 • tuitje te kort
 • tuitje heeft nauwelijks grip
 • moeilijk eruit te halen

Het is even een oefenen met inbrengen en de cup eruit halen, maar eenmaal in gebruik is het erg bevrijdend. Je hebt geen idee hoe bevrijdend het kan zijn om geen touwtje tussen je benen te hebben! En het is natuurlijk ook fijn meegenomen dat het veel beter is voor het milieu!

Voordelen:

 • bevrijdend

Nadelen:

 • even oefenen

Ik ben erg tevreden over de cups van practicups! Ze zijn (na even oefenen) handig in gebruik, duurzaam en goed voor zowel het interne milieu van de vagina als voor het verminderen van menstrueel afval in het externe milieu! Top product dus!

Pluspunten:

 • duurzaam
 • 2 cups
 • handig zakje erbij
 • herbruikbaar

Al een aantal keer getwijfeld om een menstruatiecup te bestellen, maar kwam er nooit uit welke maat geschikt was. Dit is dus ideaal! Je krijgt meteen 2 maten waardoor je zelf kunt bekijken welke het fijnst zit. Het is even wennen maar bevalt prima!

Pluspunten:

 • 2 maten
 • snelle levering
 • makkelijk en comfortabel

Wat een fijne cups! Hoewel ik, eerlijk is eerlijk, eerst wat sceptisch was over het gebruik van menstruatiecups, hebben de enthousiaste verhalen van mijn vriendinnen me overtuigd om de cups op z’n minst een keer te proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Na wat zoeken op internet kwam ik op deze cups. Het feit dat je direct twee verschillende maten geleverd krijgt sprak me hierbij erg aan. Het inbrengen en schoonmaken van de cups is even wennen, het werkt toch wat anders dan tampons, maar het werkt echt erg fijn. De cups zijn veel makkelijker en comfortabeler dan tampons. Ik zou ze echt iedereen aanraden!

Pluspunten:

 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
 • comfortabel

Veel handiger dan tampons. Het is hygiënisch en je voelt de cup niet zitten. Daarnaast is het een erg duurzaam product en uiteindelijk goedkoper dan tampons.

Pluspunten:

 • comfortabel
 • makkelijk te gebruiken

Ik heb de cup nu 1x gebruikt en ik ben er tevreden over. Ik voel niet dat ik hem in heb en na een beetje oefening is het inbrengen en verwijderen ook gemakkelijker dan ik van tevoren had gedacht. Ik ga de cup zeker vaker gebruiken, wat mij betreft een aanrader! Ook fijn dat het milieuvriendelijk is en je op den duur veel geld bespaart.

Super product! Goede kwaliteit en makkelijk om te gebruiken. Fijn dat je twee verschillende maten krijgt.

Pluspunten:

 • kwaliteit
 • 2 maten om te proberen

Ik vind de cups erg fijn in gebruik en het materiaal is van goede kwaliteit. Het is handig dat je meteen twee maten krijgt, zodat je kunt kiezen welke je het fijnst vindt. Veel comfortabeler dan tampons, echt een aanrader!

Pluspunten:

 • Goede kwaliteit
 • fijn materiaal
 • voldoet aan de verwachting

Super blij met deze cup! Prettig zittend zacht materiaal. Veel beter dan tampons. Aanrader!

De cupjes zien er goed uit, ze zijn iets soepeler dan de divacup die ik heb. Je krijgt hier echter gewoon beide maten opgestuurd, hetgeen een uitkomst is als je rond de 30 bent en geen idee hebt welke maat je moet bestellen.

Pluspunten:

 • je krijgt twee 2 maten!

Hygiënisch, voldoet, makkelijk in gebruik en duurzaam!

Pluspunten:

 • voldoet aan verwachting
 • goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gebruiksvriendelijk